Triade Vitree

Optimale ondersteuning van de zorg met een SharePoint intranet.

Triade Vitree heeft een succesvolle uitrol van de digitale zorgwerkplek binnen SharePoint gerealiseerd voor de gehele organisatie. Triade Vitree maakt deel uit van Carante Groep, een samenwerkingsverband van twaalf zelfstandige organisaties in de caresector. De aangesloten organisaties zijn regionaal actief en bieden met ruim 19.000 medewerkers passende zorg, begeleiding en ondersteuning op maat. Met een intranet verbindt Triade alle zorgmedewerkers met elkaar in één platform. 

Wat was de uitdaging?

Triade werkt op verschillende vlakken samen met andere organisaties binnen Carante Groep. Zo ook op het gebied van ICT. In 2011 is binnen Carante Groep besloten om over te stappen van Novell naar het Microsoft platform, om zo klaar te zijn voor de toekomst. Iedere stichting binnen Carante Groep bepaalt echter zijn eigen inrichting. Rob Timmerman, Manager ICT van Triade: “Het Microsoft platform biedt standaard toepassingen waar wij gebruik van kunnen maken. Daarnaast merken wij dat Microsoft vooroploopt in de markt als het gaat om innovaties. Triade heeft strategisch gekozen voor SharePoint als applicatieplatform om kennis en informatie te delen." 

Wat was de oplossing?

Omdat de medewerkers van Triade verspreid zijn over verschillende locaties was één van de belangrijkste uitdagingen het verbinden van de medewerkers. Het intranet ondersteunt de organisatieprocessen binnen Triade. 

Het portaal, dat op dit moment in SharePoint 2013 draait, is uitermate geschikt voor kennismanagement. Gebruikers kunnen namelijk kennis van collega’s gemakkelijk zoeken en zich aanmelden voor specifieke kennisonderwerpen op het portaal. De persoonlijke homepage maakt het voor medewerkers mogelijk om informatie te tonen die voor hen relevant is. Ze kunnen namelijk zelf bepalen welke webonderdelen op de voorpagina zichtbaar zijn. Dankzij de implementatiebegeleiding van ETTU maakt Triade nu succesvol gebruik van het intranet. Mogelijk kiest Triade er in de toekomst voor om het platform naar Office 365 te brengen.

Rob Timmerman, IT Manager

"We hebben een duidelijke visie en roadmap neergelegd die ons houvast biedt naar de toekomst.

Wat was het resultaat?

Met een intranet en kennismanagementsysteem kunnen alle medewerkers binnen Triade snel de juiste documenten, protocollen en informatie vinden. Daarnaast staan alle medewerkers nu met elkaar in verbinding, ongeacht op welke locatie ze werken. Dit was een wens die Triade al lange tijd had. Doordat de zorgmedewerkers in verbinding staan met elkaar kunnen ze makkelijker samenwerken en is het nu ook mogelijk om kennis te delen. Dit komt de zorg en de cliënt ten goede.

Dit klantverhaal is ook gepubliceerd op wortell.nl

Contact

Debble
Kampenringweg 45b
2803 PE Gouda

Tel: 0182-686 000
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.